Vores Ydelser >> Kemiske analyser - Fødevarer >> Ægthedsbestemmelse af vin og spiritus

Ægthedsbestemmelse af vin og spiritus

Sidebar Image

Eurofins´ analyser bruges til kontrol af autenticitet og mærkning

Produktion og mærkning af vin og spiritus er underlagt strenge krav. Der er i Europa en præcis lovgivning med nogle meget klare retningslinier til producenter og forhandlere af vin. Produkter, der er forfalskede, fortyndede eller fejlmærkede finder dog stadig vej til hylderne - på trods af disse klare regler.

Medierne bringer ofte historier om skrupelløse producenter og distributører, som har forsøgt at omgå reglerne ved for eksempel at hælde billig vin på dyre flasker. Metoderne til forfalskning af vin og alkohol bliver stadig mere avancerede.

Eurofins råder over analysemetoder, der effektivt kan anvendes til kvalitetskontrol og til at afsløre forsøg på at forfalske fødevarer - herunder vin og spiritus. Eurofins kan med metoderne blandt andet afsløre tilsætning af alkohol, sukker eller vand i vin, geografisk oprindelse og tilsætning af glycerol.

Andre relevante vinanalyser kan være kontrol for pesticidrester, tungmetaller, mycotoxiner og allergener.