Vores Ydelser >> Food Consultancy >> Kvalitetssikring og egenkontrol

Kvalitetssikring og egenkontrol

Sidebar Image

Egenkontrol, hygiejne og risikovurderinger

Hvordan sikrer du en effektiv, ansvarlig og hygiejnisk fødevareproduktion? Eurofins Steins tilbyder hjælp til etablering af et egenkontrolprogram, der dækker netop dit behov.

Kravet til fødevaresikkerhed vokser, og såvel forbrugere som myndigheder stiller i stigende grad krav om, at de fødevarer som vi alle spiser, skal være af høj kvalitet og med en høj sikkerhed. Hvis der opstår problemer, skal fejlkilden hurtigt findes og udbedres.

Egenkontrol, hygiejne og risikovurderinger er centrale elementer ved produktion af fødevarer. Det er lovpligtigt for alle virksomheder, der tilbereder, serverer, sælger eller transporterer fødevarer, at udarbejde et egenkontrolprogram og en risikovurdering, som overholder dansk lovgivning. Desuden skal medarbejdere, der håndterer fødevarer, uddannes eller instrueres i korrekt behandling af fødevarer.

Et egenkontrolprogram skal sikre, at de producerede fødevarer lever op til lovgivningens krav. Eurofins Steins er en kompetent samarbejdspartner, når egenkontrol og analysebehov skal planlægges. Vore eksperter rådgiver dagligt om egenkontrol og kan i samarbejde med dig udarbejde et egenkontrolprogram, der er skræddersyet til din virksomhed.

Vi tager højde for gældende lovkrav, men er også fokuserede på, at egenkontrolprogrammet er praktisk håndterbart i hverdagen. Vores rådgivere har praktisk erfaring fra fødevareindustrien og har dybdegående kendskab til myndigheders krav.

Eurofins Steins er et førende fødevareanalyseselskab og sammensætter sammen med dig et analyseprogram, der dækker dit og dit egenkontrolprograms behov. Eurofins Steins kan desuden levere materiale til kontrolprøver og kan forestå interkalibrering af laboratorieudstyr.

Eurofins tilbyder hjælp til:

  • udarbejdelse af egenkontrolprogrammer som lever op til lovgivningskrav
  • udarbejdelse af risikoanalyser
  • udarbejdelse af prædikative mikrobiologiske modeller
  • audit af produktionslokaler i forhold til hygiejnestatus
  • interne kurser i forhold til egenkontrol og hygiejne

I samarbejde med Eurofins får du tilpasset dit egenkontrolprogram til lige netop din virksomhed. 

Uddannelse
Har dine medarbejdere brug for træning indenfor hygiejne eller egenkontrol?

Hos Eurofins Steins designer vi kortere eller længere kurser i hygiejene og egenkontrol ud fra kundens ønsker og behov. Det kan være uddannelse af en hel produktionsafdeling i hygiejnehåndtering eller en mere teoretisk uddannelse af en kvalitetsafdeling i opsætning af egenkontrolprogram i en specifik fødevarevirksomhed.

Kontakt os for en uforpligtende diskussion af hvordan vi kan dække behovet for uddannelse i netop din virksomhed. Du har også mulighed for at kombinere uddannelse i kvalitetssikring med et kursus i fødevare- og mærkningslovgivning.