JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Miljø >> Nyheder >> Nye krav til chrom 6 målinger

Nye krav til chrom 6 målinger

Sidebar Image

Det er i år indført et krav om årlige arbejdsmiljø- og emissionsmålinger for downstream users af chromsyre i henhold til REACH. Arbejdsmiljømålingerne skal være udført inden den 18. juni 2021, mens resultaterne senest skal indsendes 18. december 2021. 

Hvornår er det relevant at analysere for chrom 6?

Chrom 6 er omfattet af reglerne i kræftbekendtgørelsen. Det betyder, at chrom 6 er reguleret på det strengeste niveau i arbejdsmiljølovgivningen, og at der derfor skal laves forebyggende foranstaltninger, så eksponeringen reduceres til et minimum.

Chrom 6 anvendes typisk i disse industrielle processer:
• Overfladebehandling såsom hårdforkromning, passivering og forkromning af f.eks. armaturer
• Fremstilling af farvepigment i maling og plast
• Fremstilling af katalysatorer

Hvordan måler jeg chrom 6?

Det er især relevant at måle og analysere eksponeringen for chrom 6 via luften i arbejdsmiljøet i virksomheder, som håndterer processer med overfladebehandling hvor der anvendes chrom. Derudover bør chrom 6 også måles hos industriarbejdere f.eks. svejsere, der arbejder med forkromede metaloverflader. 

Er der industrielle processer i din virksomheder, hvor der anvendes Chrom 6 (også kaldet hexavalent chrom), så kan vi hjælpe med at måle koncentrationen af chrom i luften. Vi tilbyder akkrediteret prøvetagning og analyse af både arbejdsmiljø og emission, og kan derfor hjælpe dig med at dokumentere koncentrationen af chrom i henhold til de gældende grænseværdier og godkendelseskriterier, som er fastsat af Arbejdstilsynet og ECHA.

Vi kan desuden hjælpe med at undersøge om de forebyggende foranstaltninger er tilstrækkelige og effektive.

Du kan læse mere om måling af chrom 6 her