JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Eurofins Danmark >> Nyheder >> International Food Fraud Conference

International Food Fraud Conference

Sidebar Image
Fødevaresvindel. Et stigende problem
 
Flere og flere danske virksomheder oplever problemer med fødevaresvindel, der koster branchen flere millioner euro hvert år. Nye værktøjer præsenteres på international konference i Danmark. 

Ris med plastik, manuka-honning uden manuka honning og øko-svindel. Fødevare-svindlerne er et stigende problem konstaterer forskere, industri og den globale markedsleder indenfor test af fødevarer. 
Fødevaresvindel, Food Fraud, er et stort problem, som hvert år koster fødevarebranchen over 100 millioner euro. Handlen bliver mere og mere global. Dette øger risikoen for svindel med fødevarer og svindelen bliver stadig mere sofistikeret og kompleks,” fortæller Svend Aage Linde, CEO i den danske afdeling af koncernen Eurofins, der er global markedsleder inden for test af fødevarer.
13 millioner svindel og potentielt farlige fødevare- og drikke produkter var hvad Europol-INTERPOL i 2017 indsamlede fra 61 forskellige lande til en værdi af 230 millioner euro, som en del af Operation OPSON VI.
 
Den nye konference, International Food Fraud Conference, bringer internationale talere fra flere forskellige lande til Vejle for at komme de danske virksomheder og kvalitetschefer til undsætning. Værterne er Eurofins Danmark og den nationale klynge organisation Danish Food Cluster.
Det stigende pres kan industrien også skrive under på:
Vi har arbejdet målrettet med fødevaresvindel siden 2016.Hos os er fødevaresvindel en ligeså væsentlig faktor som kvaliteten og prisen på produktet. Vi har vores egen fødevaresvindel task force og stiller i stigende grad skrappere krav til udvalgte produkter,” fortæller Simone Stolzenbach, Auditor and Control Specialist, fra Coop Trading, en indkøbsorganisation for Coop i Danmark, Norge, Finland og Sverige. 
 
Simone Stolzenbach understreger alvoren i fødevaresvindel, en alvor branchen måske er nødt til at stå sammen om:
Nogle gange kan vi have en følelse af, at dem der snyder hele tiden, er et skridt foran, og som vi hele tiden løber efter. Så man kunne spørge sig selv om alle supermarkedskæderne skulle stå sammen. Selvom vi er konkurrenter, så er ingen af os interesserede i at have svindlede produkter på hylderne,” lyder det fra Simone Stolzenbach, som skal fortælle om retail perspektivet på fødevaresvindel til konferencen. 

Fødevare-fupmagerne er som noget nyt rykket ind på det økologiske marked, hvilket kan være farligt for det danske verdensmester brand påpeger forsker indenfor området: 
I Danmark har det økologiske marked en høj troværdighed, og den skal vi beskytte og opretholde. Øko-snyd kan gøre stor skade, som vi har set i 2011 i Italien og nu i USA. Jeg oplever en stor og stigende interesse i at finde metoder til at bevise, om fødevarer er økologiske både fra forbrugere, virksomheder og myndigheder,” fortæller Kristian Holst Laursen, adjunkt på Københavns Universtet,der vil videregive sine erfaringer og viden på konferencen. 
 
International Food Fraud Conference finder sted den 17-18 september 2019 på hotel Munkebjerg i Vejle. 
 
Du kan læse mere om konferencen, talerne og købe din billet her: http://www.foodfraudconference.dk/
 

Kontakt:
Lone Ryg Olsen, CEO ved Danish Food Cluster
T: 20 76 76 79
M: lro@danishfoodcluster.dk

Simone Freiheit Christiansen, Marketing Manager ved Eurofins 
T: 41 21 23 08
M: SimoneFreiheitChristiansen@eurofins.dk

International Food Fraud Conference
I samarbejde med Danish Food Cluster præsenterer Eurofins Steins, International Food Fraud Conference 2019 – den største samtale om fødevaresvindel i Danmark hidtil. Denne unikke begivenhed vil samle ledende specialister fra flere forskellige lande, og der vil være præsentationer fra både myndigheder, virksomheder og fagspecialister. På konference kan du forvente og få viden om styring og identifikation af risikoen for fødevaresvindel i dit eget miljø, den nyeste viden om hvilke produktgrupper der er sårbare og netværk med andre i fødevarebranchen. Konferencen finder sted på hotel Munkebjerg i Vejle, den 17. og 18. september 2019

Danish Food Cluster
Danish Food Cluster samler den danske fødevareklynge om at skabe innovation gennem et netværk af viden, talent, investorer og virksomheder. Med medlemmer, der repræsenterer over 75% af den danske madindustri, dækker Danish Food Cluster hele værdikæden og skaber vækst gennem netværk, vidensdeling og øget synlighed på et internationalt niveau. Læs mere om Danish Food Cluster på www.danishfoodcluster.dk eller følg med på LinkedIn eller Twitter @foodclusterDK. 
 

Eurofins Steins
Eurofins er en af verdens førende laboratorievirksomheder med over 800 laboratorier i 47 lande (Europa, Nord og Syd Amerika og Asien) og 45.000 ansatte på verdensplan. Hvert år analyserer Eurofins over 400 millioner analyser indenfor sikkerhed, identifikation, sammensætning, autenticitet, oprindelse, sporbarhed og renhed og tilbyder en portefølje af over 200.000 validerede analysemetoder. I Danmark har Eurofins over 1.000 medarbejdere fordelt på 6 lokationer; Vejen, Glostrup, Galten, Aarhus, Åbybro og Rødovre. Læs mere om Eurofins på www.eurofins.dk eller følg os på LinkedIn.