Fødevarer >> Nyheder >> Analyse af tørret oregano

Analyse af tørret oregano

Sidebar Image

Forbrugerrådet Tænk har testet 10 forskellige tørrede oregano, resultatet var at der kun var mellem 50 til 70 procents indhold af oregano i en tredjedel af prøverne. Fundene har nu gjort at Fødevarestyrelsens rejsehold har skrevet oregano på deres liste over fødevarer, de skal holde øje med.

Læs mere om sagen her.

Som Danmarks førende leverandør af fødevareanalyser til forebyggelse af svindel, tilbyder Eurofins Steins  analyser af bl.a. tørret oregano, basilikum og andre krydderier.

DNA

Eurofins tilbyder en akkrediteret analyse af oregano, hvor vi foretager en DNA-måling af prøven. Analysen måler de plantearter, som er repræsenteret i prøven, f.eks. Origanum onites, Origanum vulgare, Cistus albidus. Vi kan derved bestemme om der er DNA fra andre planter end oregano i prøven. Metoden måler de plantearter som er repræsenteret i prøven (plantearter med kendt DNA). Ud fra antallet af DNA-aflæsninger, giver analysen en indikation af fordelingen af plantedele. 

Mikroskopisk analyse

I denne metode fjernes alle ikke-plantedele (hår, sten, mv), og mængden af ikke-plantedele identificeres ift. den totale vægt.

Rester af sprøjtemidler

Der finds omkring 1000 kemiske stoffer, som enten bruges eler har været brugt som bekæmpelsesmiddel I landbruget. Eurofins har kompetencen for at analysere for disse inkl. Glyphosat.

 

Kontakt vores kemiske kundecenter på food-kemi@eurofins.dk eller op tlf. +45 70 22 42 86 for yderligere informationer eller om mulighed for analyser på andre krydderier.