Vores Ydelser >> Kurser >> Fødevaresvindel

Fødevaresvindel

Sidebar Image

Svindel med fødevarer er i stigende fokus i disse år. Der ses både fra myndigheders og forbrugeres side med stor alvor på fødevaresvindel. Vi skal kunne stole på, at fx vin, olivenolie og honning har den kvalitet, emballagen lover. Fødevarevirksomhederne mødes derfor af større krav til dokumentation af styringen af risikoen for fødevaresvindel.

Eurofins Steins tilbyder generelle kurser i risikovurdering og -styring i forhold til food fraud og vigtigheden af en kritisk tilgang til råvaresourcing. Der afholdes ligeledes praktisk orienterede kurser i anvendelse af en systematisk tilgang til vurdering af sårbarheden overfor svindel med fødevarer.

Fødevaresvindel og råvaresourcing

Dette generelle kursus afholdes som et heldags kursus, hvor de mest almindelige fødevaregrupper, der er udsat for food fraud gennemgås. Der gives konkret hjælp til at spotte food fraud og til at lære at stille de nødvendige krav til råvarerne, ligesom deltagerne præsenteres for relevante analyser til bestemmelse af fødevarers autenticitet.

Målgruppe: Indkøbere, produktudviklere, kvalitetsmedarbejder og andre der arbejder med fødevareproduktion. Desuden relevant personale i detailleddet.

D. 17. april kl. 09.00 -15.00: Fødevaresvindel - Vurdering og  styring af risici

Praktisk orienteret kursus i vurdering af risiko for fødevaresvindel

Svindel med fødevarer er i stigende fokus i disse år. Der ses både fra myndigheders og forbrugeres side med stor alvor på fødevare- svindel. Vi skal kunne stole på, at fx vin, olivenolie og honning har den kvalitet, emballagen lover.

Fødevarevirksomhederne mødes derfor af større krav til dokumentation af styringen af risikoen for fødevaresvindel.

Eurofins Steins tilbyder kursus i risikovurdering og -styring i forhold til fødevaresvindel og vigtigheden af en kritisk tilgang til råvaresourcing og styring af egne interne processer.

Kurset indeholder følgende:

  • Baggrund (både historisk og lovgivningsmæssigt m.m.)
  • Terminologi
  • Eksempler på risici (både fra Danmark og andre lande)
  • Gennemgang af SAVE-system (deltagerne får systemet med hjem på et USB-stick, så man kan arbejde videre med dette i eget regi)
  • Eksempler på, hvor der kan findes yderligere relevant viden
  • Metoder til styring af fundne svagheder
  • Eksempler på analyser til bestemmelse af autenticitet
  • Præsentation af Netværksgruppe om fødevaresvindel

Om SAVE-systemet:

Sårbarhedsvurderingssystem (SAVE – Screening And Vulnerability Evaluation).
Beskrivelse: Excel-baseret struktureret datasystem til vurdering af sårbarhed overfor fødevaresvindel.
Elementer: Selvdrevet, indsamlingsbeskrivelse, struktur, vurderingsværktøj, mulige afledte indsatsområder, retningslinjer for handling, dækker hele værdikæden.

Dato: 17. april, kl. 09.00 - 15.00

Pris: For Eurofins kunder: DKK 3.800 ,-
       For andre: DKK 4.800 ,-

Hvor: Ladelundvej 85, 6600 Vejen

Tilmelding: Senest d. 6. april 2018 på www.eurofins.dk/tilmelding

Kan du ikke deltage på kurset, men er du interesseret i at deltage i Netværksgruppe om fødevaresvindel, kan du kontakte os på raadgivning@eurofins.dk for yderligere information.

Print invitationen her