Vores Ydelser >> Kurser >> Mærkning af fødevarer og petfood

Mærkning af fødevarer og petfood

Sidebar Image

Siden december 2014 har EU’s nye "Fødevareinformationsforordning" (EU Forord. 1169/2011) om mærkning af fødevarer været gældende. Denne forordning samler og forenkler lovgivningen på mærkningsområdet, og selvom danske fødevarevirksomheder generelt har styr på fødevarelovgivningen, oplever vi, at en del fødevarevirksomheder stadig har udfordringer med mærkningen af deres produkter efter de nye regler.

Hos Eurofins Steins har vi arbejdet med mærkning af fødevarer og kosttilskud i en lang årrække, og vi har stor erfaring med implementeringen af lovgivningskravene, også fra de mange yderligere bekendtgørelser og forordninger, der ofte kan knytte sig til specifikke produkter.

Vi afholder generelle kurser om mærkning for personer, der arbejder intensivt med mærkning af fødevarer eller kosttilskud. Desuden afholder vi både længere og kortere kurser for virksomheder, der ønsker at blive opdateret på lovgivningen på området, og disse kan tilrettelægges med specifik fokus på den lovgivning, der knytter sig til virksomhedens egne produkter.

Grundlæggende mærkning af fødevarer

Kurset løber over to dage, hvor alle grundlæggende krav til mærkning gennemgås systematisk. Der undervises desuden i de mest anvendte handelsnormer og varestandarder såsom de gældende regler for mærkning af mejeriprodukter, fisk og fersk kød. Der er mulighed for at arbejde med mærkningen af et eget produkt under supervision på kurset.

Målgruppe: Alle der arbejder intensivt med mærkning af fødevarer, herunder drikkevarer og sportsprodukter.

Virksomhedstilrettede kurser i mærkning af fødevarer og kosttilskud

Vi tilrettelægger kurser efter virksomheders specifikke behov indenfor mærkning af fødevarer og kosttilskud. Kurser kan variere fra ½ dag til 3 dage. Alle relevante aspekter af mærkning for de specifikke produktgrupper virksomheden arbejder med gennemgås.

Kurserne kan kombineres med andre kurser, fx i hygiejne, råvarekontrol, food fraud eller egenkontrol (se senere i denne brochure).

Målgruppe: Kvalitetsmedarbejdere, produktudviklere og andet personale der arbejder med mærkning af fødevarer eller kosttilskud som en del af deres arbejdsopgaver.

Mærkning af petfood

Markedsføring af petfood er reguleret med EU Forord. 767/2009 og en række andre supplerende forordninger og direktiver. Mærkning af petfood adskiller sig væsentligt fra mærkning af fødevarer.

Vi tilbyder såvel generelle kurser i mærkning af petfood som specifikke kurser tilrettede en bestemt virksomheds produkter. Der vil være mulighed for at arbejde med mærkningen af et af virksomhedens egne produkter under kurserne.

Målgrupper: Alle der arbejder med mærkning af petfood, herunder produktansvarlige, kvalitetspersonale, produktudviklere etc.

Kontakt Eurofins for information om datoer, priser eller hør mere om hvordan vi kan tilpasse et kursus lige til dit behov.