JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Miljø >> Nyheder >> Grænseværdier for PFAS i spildevandsslam

Grænseværdier for PFAS i spildevandsslam

Sidebar Image

Der er den seneste tid blevet fundet flere og flere forureninger med PFAS stoffer, hvilket nu har fået Miljøstyrelsen til at lave vejledende grænseværdier for PFAS i spildevandsslam.

Hvis slammet skal bruges til gødning eller genanvendes, må det ikke indeholde skadelige mængder af miljøskadelige stoffer, herunder PFAS og PFOS. Er der mistanke om, indholdet af skadelige stoffer er for højt, skal spildevandsslammet analyseres.

Miljøstyrelsens vejledende grænseværdi er på 0,01 mg/kg (tørstof) for den samlede mængde af fire PFAS stoffer og 0,4 mg/kg for den samlede mængde af udvalgte 22 PFAS stoffer.

Har du som kommune eller renseanlæg brug for at få analyseret for PFAS i spildevandsslam, så kan vi hjælpe dig. Vi kan analysere slammet for de udvalgte PFAS stoffer, og analyserer naturligvis ned til de gældende grænseværdier.

PFAS analyser af andre materialer

Ud over analyser af spildevandsslam, så kan vi også analysere for PFAS i spildevand, drikkevand, overfladevand, jord, sediment og beton.

Du kan læse mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at analysere for PFAS på denne side.
Du kan også læse om de skærpede krav til PFAS i drikkevand her.

PFAS stoffer er uønskede i vores miljø, da de er svært nedbrydelige, ophobes i fødekæden og er giftige for mennesker og dyr.