JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Vores analyser >> Fødevarer & Drikkevarer >> Plantebaserede drikke

Analyser af Plantebaserede drikke

Sidebar Image

 

Analyser af Plantebaserede drikke

Havre-, soja- og mandeldrik er populære plantebaserede produkter, som alternativer til mælk. Plantedrikke bliver af mange opfattet som sundere alternativer til mælk og understøtter et ønske om at basere en større del af kosten på plantebaserede fødevarer. Udbudet af plantebaserede produkter i den danske detailhandel og i cateringbranchen er steget markant og ser ud til at fortsætte med at stige.

 

Anbefalede analyser af de 4 hoved-råvarer i plantedrikke

Udover de klassiske standardanalyser, som f.eks. næringsdeklarationanalyser og analyser for specifikke vitaminer, anbefaler vi dig at undersøge jeres vegetabilske produkter og råvarer for forskellige uønskede stoffer.

Alle prognoser peger på en yderligere stigning indenfor området. Nye produkter stiller krav til nye kvalitetsstandarder, der kan sikre kvaliteten af de plantebaserede produkter. Med nye produkter og ingredienser, skal I overveje at tilpasse de eksisterende analyseplaner. Håndtering af holdbarhed, kontrol af råvarer og tilsætningsstoffer, kontrol af leverandører og undersøgelser for autenticitet og kontrol af allergener er blot nogle af de forhold, som vi anbefaler jer at overveje at vurdere og undersøge i produktionskæden.

Vi tilbyder hos Eurofins Steins Laboratorium et internationalt netværk med en omfattende fagkompetence, der kan rådgive jer om de nye produkter og udarbejde nye risikobaserede analyseplaner til jer.

 

Kvalitetssikring af plantedrikke

De klassiske mikrobiologiske analyseplaner og grundig hygiejnekontrol gælder også for plantebaserede drikkevarer. Men der skal også være fokus på andre mikro organismer. En vigtigt problemstilling i arbejdet med plantedrikke er risikoen for forekomst af allergener og kontamination /uønskede stoffer. Det er vigtigt at få risikovurderet de nye råvarer og de færdige produkter. Her kan analyser være et stærkt redskab til verificering af jeres risikovurdering for allergener.

Vi tilbyder et omfattende analyseudbud for kontamination af både råvarer, produkter og hygiejnekontrol (svaberprøver).

 

Andre relevante analyser:

  • Vitaminer (vand- og fedtopløselige)
  • Vand & Aske
  • Proteinindhold og aminosyresammensætning
  • Fedtindhold og fedtsyresammensætning
  • Fibre, Sukkerarter & Stivelse
  • Metaller og mineraler

 

Molekylærbiologiske analyser

Påvisning af animalske bestanddele

Er du producent af plantebaserede produkter eller leverandør af vegetabilske råvarer, er det af afgørende betydning, at du kan dokumentere, at varerne er fri for animalske bestanddele. Ved påvisning af animalske bestanddele, anbefaler vi dig at supplere med en artsbestemmelse. Viden om arten, kan være vigtig for at kunne opspore kilden. Til disse undersøgelser tilbyder vi følgende analyseteknikker:

  • ELISA-baserede tests til påvisning af animalske proteiner.
  • PCR-metoden til påvisning af animalsk DNA.

 

Andre relevante ydelser:

  • Udarbejdelse eller kontrol af mærkning (til det danske eller de udenlandske markeder
  • Sensoriske analyser og forbrugertests
  • Migrations- og forpakningsundersøgelser
  • Hygiejne-audits (også for leverandører)
  • Rådgivning og støtte indenfor områder som HACCP, fødevaresvindel og fødevaresikkerhed i hele værdikæden
  • Træning og workshops.

 

Eurofins - Steins Laboratorium A/S

Det sikre valg til en pålidelig samarbejdspartner

Eurofins portefølje omfatter mere end 200.000 pålidelige analysemetoder til at sikre kvalitet, sikkerhed, renhed, sammensætning og oprindelse af fødevarer, foder og ingredienser. Prøveregistrering, -sporing samt analysecertifikater håndterer du nemt i vores online portal EOL. Vi har en Landsdækkende logistikaftale for professionel afhenting og transport af prøver og udfører desuden metodeudvikling efter aftale.

Kontakt os i dag for at finde den løsning der passer til dig.

 

Læs mere om vores analyser