JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Rådgivning om fødevarer >> Kursus >> Petfood kursus

Petfood kursus

Sidebar Image

petfood kursus

Få styr på din petfood mærkning

Mærkning af petfood-emballage adskiller sig væsentligt fra mærkning af fødevareemballage. Bliv skarp på regler og krav gennem et af vores målrettede kurser.

Vi tilbyder blandt andet et kursus, hvor vi kommer omkring de gængse krav til mærkning af petfood-etiketter samt lovgivningen bag. Dette kan enten være et generisk kursus, eller vi kan tilrettelægge kurset, så det svarer til dine behov.

Hvilke lovgivningsmæssige kvalitetskrav skal foderet leve op til?

Vi har stor ekspertise indenfor alle aspekter af foder til selskabsdyr og kan blandt andet også tilbyde kurser i foderkvalitet herunder lovgivningsmæssige kvalitetskrav, fastlæggelse af holdbarhed, og dokumentation ved anprisninger.

Generelle og målrettede kurser

Mærkning

Få en gennemgang af kravene til mærkning og hvilken lovgivning der gælder. Kurset kan efter ønske både dække hunde og kattemad, foder til gnavere, kaniner og marsvin, bur -og vildfugle samt diætetisk foder.

Kvalitetskrav til foder til selskabsdyr

På kurset gennemgås de lovgivningsmæssige kvalitetskrav til foder til selskabsdyr. Der er mulighed for at få gennemgået krav til både hund, kat, kanin, marsvin, gnavere og burfugle. Samtidig ser vi på øvrige kvalitetsparametre såsom smagbarhed, forklistringsgrad af stivelse, fordøjelighed af proteiner, fiberindhold, fibertyper og deres indflydelse på afføringen, harskning og biogene aminer samt f.eks. uorganisk fosfor i foder til katte. Hvilke krav skal man stille til et foder og hvad er de analytiske muligheder?

Holdbarhed af foder til selskabsdyr

Hvad afgør om et foder er holdbart og hvor lang holdbarhed det er forsvarligt at skrive på emballagen? Hvordan riskovurderer man sit foder med hensyn til holdbarhed? Hvilke muligheder er der for at fastlægge og bekræfte holdbarheden, herunder analyser?

Funktionelt foder til hund og kat:

Hvilke muligheder har man for at påvirke sygdom og sundhed gennem sammensætning af tilskuds- og fuldfoder? Hvad skal der tilsættes eller udelades for at opnå en effekt? Hvordan dokumenteres det at en anprisning om funktionalitet er tilstrækkeligt underbygget? Hvornår er et foder diætetisk og hvilke regler gælder så? Hvad må man anprise og hvad må man ikke anprise?

Vi vil gerne høre fra dig. Kontakt os med dine spørgsmål:

Rådgivning

Rådgivning
Food consultancy teamet