JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Rådgivning om fødevarer >> Kursus >> SAVE kursus

Beskyt din virksomhed og jeres kunder mod fødevaresvindel

Sidebar Image

Fødevaresvindel kursus

Fødevaresvindel er ikke nyt, men de seneste års store skandaler og udviklingen med åbne markeder og globalisering har gjort, at der er kommet fornyet fokus på området. Der ses med stigende alvor på svindel fra myndighedernes side, kontrollen bliver hyppigere, bøderne større og mange kvalitetsstyringssystemer har allerede nu krav om at egenkontrollen også omfatter en vurdering af risikoen for svindel.

Undgå at blive snydt eller at være med til at snyde andre.

Eurofins tilbyder med udgangspunkt i SAVE-systemet, kurser i egenkontrol for sårbarhedsanalyse og i hvilke muligheder, der er for forebyggelse, kontrol og analyse.

Eurofins tilbyder både generelle kurser i brugen af SAVE-systemet og muligheder inden for kvalitetsstyring og analyse og mere målrettede virksomhedsspecifikke kurser.

Kursus i SAVE systemet:

Kom god i gang med sårbarhedsanalyse: SAVE, som står for Screening and Vulnerability Evaluation. Det er et gratis, Excel-baseret værktøj til sårbarhedsanalyse, der er udviklet af Eurofins Steins Laboratorium A/S. På dette kursus gennemgås et eksempel trin for trin, så du kommer godt omkring brugen af systemet. Eksemplet kan tages fra virksomhedens eget varekatalog eller være et generelt eksempel valgt af os. Kurset indeholder både en teoretisk og en praktisk del og giver gode værktøjer til den rent praktiske gennemførsel af en sårbarhedsanalyse i din virksomhed.

Kursus i fødevaresvindel:  

På kurset gennemgår vi:

  • Den lovgivningsmæssige baggrund for bekæmpelse af svindel, definitioner og terminologi.
  • Anvisninger til hvor du kan søge oplysninger om en given vares sårbarhed.
  • Muligheder for at styre og minimere risikoen for at blive udsat for svindel.
  • Analyser til at hjælpe med at bekræfte en mistanke eller om et produkt er autentisk.

Kursus i fødevaresvindels analysemetoder:

Hvad kan du egentligt analyser for?
På kurset får du overblik over de eksisterende analysemetoder til ægthedsanalyse, hvor de kan anvendes og deres styrker og svagheder.
Med det får du en værktøjskasse, der kan hjælpe til at beslutte, hvad der er relevant at analysere for ved en given mistanke eller som rutinemæssig verifikation af autenticitet.

Vi gennemgår blandt andet mikroskopiske undersøgelser, kemiske metoder, Verificering af Brix værdi, Oligosaccarid profilering, pigment profilering og farvestof analyser, DNA analyser, Isotop analyser, NMR (nuklear magnetisk resonans), infrarød- og ultraviolet spektrometri. 

Sensoriske analyser:

Nogle typer af svindel med fødevarer afsløres bedst af et trænet smagspanel. Eurofins Steins Laboratorium A/S tilbyder en evaluering af, om et produkt lever op til krav om smag, lugt og konsistens og sammenligningsundersøgelser mellem et mistankeprodukt og dets autentiske referenceprodukt.

Få fat i SAVE 3.0 gratis

Få styr på din risikoanalyse og undgå at blive snydt. Eurofins Steins Laboratorium tilbyder nu version 3.0 af SAVE, vores gratis værktøj til sårbarhedsanalyse. Systemet er intuitivt at bruge og indeholder en række fortrykte spørgsmål til at afdække om din virksomhed er i risiko for at være udsat for svindel. Skabelonen er i Excel og kan fås på både dansk og engelsk. Resultaterne præsenteres i form af et risikotal med trafiklysmarkering og i form af en graf så man hurtigt kan overskue resultaterne og kan målrette sine tiltag. Systemet kan bestilles ved henvendelse til food-consultancy@eurofins.dk. Vi tilbyder, udover det gratis SAVE system, også konsulent bistand på timebasis og kan herudover målrette et kursus til netop din virksomhed.

Eurofins Steins Laboratorium A/S udgiver 10 gange årligt et nyhedsbrev om fødevaresvindel. Læs mere om International Food Integrity Briefing her.

Vi vil gerne høre fra dig. Kontakt os med dine spørgsmål:

Rådgivning

Rådgivning
Food consultancy teamet